- Pastikan ada resepi yang terbukti menjadi. Buat perbandingan antara resepi yang diperolehi dalam buku, internet atau sumbangan rakan-rakan.
- Jangan ubahsuai resepi jika tidak pasti fungsi setiap bahan dalam resepi tersebut. Setiap bahan dalam pembuatan kek akan menyumbang kepada tekstur dan rasa kek.
- Bahan-bahan yang mudah diperolehi dan tidak terlalu mahal kosnya.
- Ada peralatan seperti acuan kek, mixer dan oven.
- Jangan membuat kek dalam keadaan terburu-buru atau kelam kabut.
- Akhir sekali, jangan malu untuk memberi hasil kek anda kepada ahli keluarga atau rakan-rakan yang mahir untuk memberikan komen membina.
Thursday, November 26, 2009
TIP MEMBUAT KEK
Untuk individu yang ingin menceburkan diri dalam arena membuat kek. Perkara-perkara berikut boleh dijadikan panduan untuk mengelakkan kekecewaan akibat kek yang tidak menjadi dan kerugian kerana kek yang dihasilkan tidak boleh dimakan.
Wednesday, November 25, 2009
Subscribe to:
Posts (Atom)